Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

Vikingbet.se lägger stort vikt i att skapa en trygg miljö för dig som spelare. Vi jobbar för att se till att du spelar för att du tycker att det är roligt och underhållande, men också spelar under ansvarsfulla förhållanden. Majoriteten av de som spelar gör det för nöjes skull och under kontrollerade former, men för några kan spelande bli ett problem.

En viktigt del i att upprätthålla kontrollerat spelande är att vara upplyst om vad ansvarsfullt spelande innefattar. Om du är medveten om vad det finns för risker samt vet vad det finns för verktyg, som kan hjälpa dig att bibehålla ansvarsfullt spelande, kan du minska dessa risker.  Denna sida ger dig information om just detta och hur vi jobbar för att säkerställa att våra spelare spelar ansvarsfullt och njuter av sin spelupplevelse.

18+

För att spela på online casinon måste du vara 18 år eller äldre. Om du som förälder är orolig för att ditt barn kan få tillgång till spelsidor finns en mängd programvaror tillgängliga som du kan använda dig av, till exempel:

www.netnanny.com

www.cybersitter.com

Så här spelar du ansvarsfullt

För att hjälpa dig att vidhålla ett ansvarsfullt spelande har vi tagit fram några riktlinjer som du kan följa:

 • Spela bara för underhållning och för att du tycker att det är roligt
 • Spel ska inte vara något som frambringar stress eller får dig att må dåligt
 • Spela inte för att vinna tillbaka pengar du tidigare har förlorat
 • Var medveten om varningstecken på spelmissbruk

Har du eller någon du känner ett spelproblem?

Ett av det viktigaste verktygen i förebyggandet av spelmissbruk är att kunna se tecken och veta vad som utgör ett spelmissbruk. Om du misstänker att du eller någon du känner har ett spelmissbruk kan du fråga dig själv följande frågor:

 • Spenderar du mer pengar på spel än vad du har råd med?
 • Frambringar spel skuldkänslor, ångest eller stress?
 • Ljuger du om och/eller gömmer du ditt spelande för personer i din närhet?
 • Har du lånat pengar för att kunna spela?

Verktyg för ansvarsfullt spelande

För att hjälpa dig att hålla ett ansvarsfullt spelande har vi tagit fram en del verktyg som du kan använda dig av. Bland annat kan du:

 • Sätta gränser, såsom max insättningsgräns, satsningsgräns och tidsgräns
 • Stäng av ditt konto i en period om du behöver ta en paus från spelandet
 • Stäng av ditt konto permanent om du känner att du inte kan kontrollera ditt spelande

Spelinspektionens nationella självavstängningsregister

I och med den nya spellagen är det numera möjligt för dig att stänga av dig från samtliga spelbolag i Sverige som har en spellicens under Spelinspektionen. För mer information kan du besöka: https://spelpaus.se/

Om du behöver hjälp

Om du har några frågor eller funderingar kring ansvarsfullt spelande eller om du eller någon närstående har ett spelmissbruk kan du vända dig till någon av följande organisationer: