Betalningsmetoder på bettingsidor

Det finns en rad olika sätt att göra både insättningar och uttag på när du spelar på betting sidor på nätet. Du kan använda dig av mer klassiska metoder som betalning med ditt bankkort, eller till exempel en digital plånbok. Här nedan går vi på Vikingbet igenom några av de populäraste metoderna du kan använda dig av.

Banköverföring via Trustly

Banköverföringar hos bettingsidor  görs först och främst via Trustly. De fungerar som en mellanhand mellan din bank och bettingsidan. Trustly är godkända av finansinspektionen och du verifierar din insättning med din e-legitimation, så här kan du verkligen lita på att det är helt och hållet säkert. Att göra en insättning på det här sättet är väldigt enkelt och du behöver varken skapa något konto på Trustly eller komma ihåg ditt kontonummer. Allt du behöver göra är att välja Trustly som insättningsmetod, skriva in ditt personnummer och verifiera med din e-legitimation. Då kommer dina bankkonton upp automatiskt och du kan enkelt välja vilket av kontona du vill använda dig av. Hur smidigt som helst! Det tre bästa sakerna med Trustly är att det är sjukt smidigt att använda sig av i och med att du inte behöver komma ihåg kontonummer eller inloggningsuppgifter utan allt du behöver hålla koll på är ditt personnummer. Den andra saken är att det är en av de säkrare metoderna att använda sig av eftersom du verifierar dig med e-legitimation. Det tredje är att de flesta bettingsidor erbjuder uttag inom några minuter när du tar ut till Trustly. Detta är möjligt eftersom Trustly inte har någon handläggningstid utan allt sker direkt.

Betalkort som Visa och MasterCard

Ett betalkort har du säkerligen liggandes i plånboken, och du använder det nog dagligen. Självklart kan du även använda dig att ditt Visa eller MasterCard när du spelar på betting bolag. Att göra insättning med kort är smidigt och tar inte mer än en minut. Allt du behöver göra är att knappa in de uppgifter som står på kortet som namn, kortnummer och cvv koden som du hittar på baksidan. Vissa banker kräver att du måste verifiera insättningen med till exempel din bankdosa eller e-legitimation. Detta är inget som spelbolaget kan styra över utan det är helt och hållet din bank som bestämmer. Kortbetalning är bra på många sätt och något som många känner sig trygga med i och med att det är en metod som många av oss använder i vardagen. Det enda negativa med kortbetalning är när det kommer till uttag, för här tar det nämligen cirka tre bankdagar innan du får din vinst på kontot. Behöver du inte pengarna direkt så behöver inte detta ses som något negativt, men de flesta vill ha vinsten direkt och då är kort inte den bästa metoden att använda sig av.

trygga betalningsmedel betting online

E-plånböckerna Neteller och Skrill

Har du spelat betting bolag online så har du säkerligen sett Neteller och Skrill bland betalningsmetoderna. Båda dessa metoder är så kallade e-plånböcker. För att kunna använda dig av Neteller eller Skrill så måste du första skapa ett konto och sedan göra en överföring dit från din bank. Har du redan ett konto så är det bara att du väljer det som metod när du ska sätta in och sedan fyller du i ditt ID eller e postadress och lösenord. Har man väl skapat ett konto och fört över pengar från banken så är det en mycket smidig metod att använda sig av. Det bästa med dessa metoder är att banken inte har tillgång till att se vad du gör med dina pengar. Många känner att de inte vill att staten och banken ska veta exakt allt man spenderar sina pengar på, och då är både Skrill och Neteller väldigt bra. Här gör du som sagt var en överföring från din bank, men vad du sedan gör med pengarna från Skrill eller Neteller har din bank ingen som helst möjlighet att se. Dina transaktioner bli på så sätt anonyma, vilket kan vara väldigt skönt. Det enda negativa är att man vanligtvis inte får ta del av välkomstbonusen hos spelbolaget om man gör en insättning med någon av dessa metoder. Detta går dock att komma runt genom att göra sin första insättning med till exempel bank eller kort för att få bonusen, och sedan kan man använda både Skrill och Neteller i fortsättningen när man gör vanliga insättningar som inte är knutna till en bonus.

Mobilbetalning med Zimpler

Zimpler är mobilbetalning, men via Zimpler kan du välja själv om du vill använda dig av kort, faktura eller banköverföring. Alltså nästan alla de ovanstående metoderna, bara att de är samlade på ett och samma ställe. Du skapar lätt ett konto genom att fylla i ditt mobilnummer och då får du en kod skickad till dig som du skriver in. Efter det är det bara att verifiera din identitet med e-legitimation. När du har gjort detta så är det fritt fram att använda dig av Zimpler när du gör både insättningar och uttag hos bettingbolagen som har svensk licens. Zimpler grundades 2012 och har verkligen vuxit de senaste åren och nu kan du använda dig av denna metod på över 1 200 sidor på nätet och alla de stora betting online sidorna. De är godkända och inspekterade av finansinspektionen som ser till så att alla kunder och deras pengar är i trygga händer.

Oavsett vilken metod du använder dig av så kan du lita på att betalningar på spelbolagen är helt säkra idag. Alla metoder som erbjuds på betting sidor med svensk licens är säkra och många av dem måste du till och med verifiera med ditt e-legitimation, vilket tillför ytterligare ett extra lager med säkerhet. Vi hoppas att denna guiden hjälpte dig att hitta en metod som du känner dig trygg med att använda nästa gång du ska göra en insättning på ett bettingbolag online.