Sportbetting

Sportbetting på nätet

Vadslagning och hasardspel är inget nytt. Tärningsspel och olika former av vadslagning kan spåras tusentals år bak i tiden.

Den sorts sportsbetting vi känner vi till idag har sina rötter i 1800-talets England. Det började med vadslagning på hästar, och allt eftersom olika sporter blev mer etablerade föll det sig naturligt att folk började spela på sport också.

Under flera årtionden gick det bara att oddsa hos spelbutikerna på våra gatuhörn. Men under de senaste 20 åren har många börjat lägga sina spel hos bookmakers på nätet istället. Det första onlinecasinot slog upp sina portar för ungefär 30 år sedan och det tog inte lång tid innan olika entreprenörer såg en marknad för odds. Under årens gång har det växt fram flera riktigt stora spelsajter och ledande bookies som William Hill, Betsson och Unibet bedriver numera en stor del av sin verksamhet på nätet. I och med att sportbetting online har blivit så populärt har även olika jämförelse sidor dykt upp på nätet som exempelvis Betexpert, där du kan läsa om mängder av nyheter inom sport världen och lära dig lite mer om sport betting.

Varför är sportspel så populärt?

Sport har alltid varit viktigt för människor. Precis som vadslagning har sport hängt med olika civilisationer i årtusenden. Sport ger folk en känsla av tillhörighet, och kanske fram för allt spänning och underhållning i vardagen. I kombination med vadslagning blir sport såklart ännu mer spännande. Du kanske redan är taggad inför en match, men om du satsat pengar på ditt favoritlag blir spänningen såklart olidlig.

Vilka är de största sporterna?

Den största sporten i världen är fotboll, och därför är det inte särskilt förvånande att den här sporten är störst hos spelsajterna också. Vid sidan om fotbollen har vi andra populära sporter som ishockey och tennis. Även boxning har varit en populär inom vadslagning länge. Nu för tiden kan du i princip spela på alla tänkbara sporter, och exempel på spelmarknader som dykt upp på senare år är e-sport och spel på politik och underhållning.

Många olika spelmarknader att välja på

Bettingsajterna har verkligen satt ribban högt när det kommer till typer av spel du kan lägga. De flesta av dem erbjuder nämligen ett brett utbud av spelmarknader. Den gamla spelkupongen där du fyllde i ”etta, kryss eller tvåa” är historia – nu för tiden kan du oddsa på målskytt, antal mål, antal kort i matchen och olika sorters handikapp hos de svenska spelsidorna. När du hittat din match du vill betta på passa på att läsa om dagens bästa bettingtips. Det finns idag mängder av riktigt duktiga rekare där ute som ger dig speltips på mängder av olika sporter.

Vilka bettingsajt är bäst?

Det finns många aktörer på marknaden, men några av dem står ut. Just nu tycker vi Bet365 drar ifrån många av konkurrenterna – den här veteranen har ett utmärkt sportutbud, och fram för allt riktigt många olika spelmarknader inom varje sport.

En annan stark kandidat är den svenska spelsajten Betsson. Här hittar du många spelmarknader och lysande livebetting. Och till skillnad från många andra speloperatörer kan du ofta streama matcherna du spelar på direkt på sajten.

Livebetting och livestreaming

Livebetting är förmodligen den mest revolutionerade delen av odds på nätet. Numera erbjuder alla online-bookies många matcher som du kan oddsa på live. Hos somliga kan du till och med streama matcherna samtidigt som du bettar på dem. Det här har tagit sportspel till nästa nivå och skapat helt nya spänningsmoment för dem som gillar att spela.

När du bettar live kan du alltså gå in och lägga dina spel under matchens gång. Det här gör det inte bara lättare för människor att lägga spel som de har större chans att vinna, utan skapar även ett otroligt stort engagemang under matchens gång. Livebetting har fått sportbettingens underhållningsvärde att fullkomligt skjuta i taket.

Förhöjda odds, riskfria spel och Spelbörsen

Under årens gång har spelsajterna utvecklat sina produkter och hittat kreativa sätt att förnya sportspel. Numera kan du därför dra fördel av cashbacks, kampanjer och nyskapande spelfunktioner.

Riskfria spel är vanligt förkommande i branschen. Det här är en slags kampanj som ger dig pengarna tillbaka om ditt spel förlorar. Återbetalningen kan antingen bestå av hela, eller en procentsats, av din insats. Riskfria spel är alltså ett sätt för bookies att göra spelen lite tryggare och på så sätt få kunder att spela mer. Ett ganska genialiskt marknadsföringsdrag som onekligen sporrar många att lägga spel de annars kanske hade känt sig lite mer tveksamma inför.

Många spelsajter erbjuder även helt riskfria spel – det vill säga spel där du får hela insatsen tillbaka om ditt spel förlorar. Ofta är de här kampanjerna en del av bettingsajternas välkomstpaket – det handlar alltså om gratisgåvor var syfte är att få dig i varm i kläderna.

Spelbörsen – spelare sätter odds och utmanar varandra

Ett av de mest kreativa koncepten vi sett växa fram under de senaste åren är Betfairs Spelbörs, eller Exchange-marknader som de också kallas.

Det här är ett revolutionerande koncept eftersom spelare själva kan erbjuda odds på olika marknader. På spelbörsen kan du alltså gå in och erbjuda egna odds och en spelmarknader för att se om någon av de andra spelarna nappar på dina spel. Betfair tar sedan kommission på spelen men har alltså inget att göra med själva oddssättningen.

Fördelen med Spelbörsen är att du kan skapa marknader och odds du själv gärna vill spela på. Och eftersom spelarna skapar alla oddsen och marknader kan du ibland hitta otroliga odds och riktigt unika spelmarknader.

Därför ska du testa online-betting

Om du gillar sport är betting på nätet given underhållning. Speciellt eftersom det finns livebetting och du snabbt kan följa matcherna, och placera dina spel, från mobilen. Lägg till ett nästintill oändligt utbud av spelmarknader så hittar du garanterat spel som fångar ditt intresse.

Faktum är att du inte ens behöver vara sportintresserad för att roa dig med vadslagning på nätet. Många bettingsajter har breddat sina utbud och erbjuder numera spel på politik, tv-serier, Melodifestivalen och andra underhållningsformer.