De mest nischade sporter du kan satsa på

Fotboll, ishockey och tennis må vara de mest populära sporterna att betta på för en svensk, men i längden kan det eventuellt bli lite fantasilöst för oddskingen. Vilka andra alternativ finns det utanför det svenska rampljuset? Om du letar efter en ny sport att sätta tänderna i har vi tagit fram en lista av de mest orörda nischade marknaderna inom sports betting.

Varför ska du betta på nischade sporter?

De mest nischsporter du kan satsa på

Spelbolagen må ha koll på det mesta men de kan omöjligt vara experter på samtliga sporter och ligor som erbjuds i en sports book. Det kan du använda din fördel! Ju mer obskyr sporten är desto större chans att du kan få ett övertag mot spelbolagen om du läser på ordentligt innan du placerar dina spel.

Bettingsidorna fokuserar naturligt nog på mainstream sport eftersom det är där den största omsättningen sker, både från hobby- och professionella spelare. Genom att bli expert på en mindre populär sport kan du ligga ett steg före spelbolagens oddssättare.

E-sport

Faktum är att E-sport egentligen inte borde tillhöra en nischad sport om vi tittar på efterfrågan. Trots detta har flertalet spelbolag oerhört svårt att få till en E-sport-sektion som speglar intresset. Detta gör att de som bettar på E-sport kan få ett stort övertag om de har bra kunskap. Spelbolagens utbud blir allt större på E-sport och förutsättningarna blir därmed bättre för spelarna. Men trots det stora intresset har en bookie långt ifrån samma koll som de har på till exempel fotboll eller tennis.

De största turneringarna inom CS:GO, Starcraft II, World of Warcraft och flertalet andra E-sporter har prischeckar i mångmiljonklassen. För spelarna är det också extra lukrativt under dessa turneringar eftersom oddsen höjs, spänningen stiger och erbjudande haglar. Extra tacksamt är det att E-sport streaming går att ta del av gratis genom framförallt Twitch, YouTube Gaming och Facebook Gaming.

Underhållning och specialer

Att betta på underhållning och specialer blir allt mer populärt. Det kan röra sig om allt från musiktävlingar som Eurovision Song Contest till politiska val och Award Shows som Oscarsgalan, Golden Globe eller Brexit. När det kommer till underhållning och specialer inom bettingens värld är oddsen ofta ganska bra. Om sports betting är ovisst är det ingenting mot betting på underhållning.

Game of Thrones-fansen kunde spela Bran som segrare av tronen till över tre gånger pengarna innan den sista säsongen släpptes. När Trump blev vald till president var det till stor förvåning för många, framförallt för spelbolagen som hade Hillary som klar favorit. Inför Oscarsgalan 2019 var Roma solklar favorit enligt oddsen men det blev Green Book som vann Best Picture. Det finns alltså höga odds att hämta för den som kan sina grejer när spelbolagen inte har koll. Betting på underhållning och specialer är en av de mest lukrativa marknaderna för den som läser på ordentligt.

UFC

The Ultimate Fighting Championship har blivit allt mer populärt i Sverige. Mycket tack vare Alexander ”The Mauler” Gustafsson som var en pionjär när han som första svensk skrev kontrakt med UFC och dess president Dana White. Innan dess hade MMA och UFC ett ganska dåligt rykte i Sverige och såg nästan nästan som något barbariskt.

UFC

Idag är det annorlunda och intresset kring UFC är relativt stort i Sverige. Sedan ”The Mauler” lagt handskarna på hyllan är Jack ”The Joker” Hermansson den största svenska stjärnan. När det kommer till betting på UFC har spelbolagen inte allt för bra koll även om de blir bättre med tiden. Genom att följa med i form och statistik kan du besegra oddsen om du har tur och skaffar dig kunskap. När betting på UFC drog igång var det mest segrare det gick att spela på. Idag kan du betta både live och innan match på flera olika marknader inklusive handikapp.

Vintersport

I Sverige är vintersport en stor del av de mörkaste månaderna. Att sitta med en kopp varm choklad när snön faller utanför fönstret, och Vinterstudion med André Pops så folkligt härlig på tv:n framför dig, är bland det mysigaste som finns. Även om längdskidor, skidskytte och annan skidsport är populärt i Sverige, Norge och några andra länder, är det relativt litet intresse ur ett internationellt perspektiv. Det gör att spelbolagen inte har stenkoll på vintersport i samma utsträckning som de mest populära sporterna och därför är det en tacksam marknad för dig som har hög kunskap.

Dessutom är Vintersport fantastiskt att följa ur ett svenskt intresse på grund av alla de svenska stjärnorna som ger sig ut i spåren. Charlotte Kalla, Frida Hansdotter, Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är bara några av alla de svenskar som slåss om de ädlaste valörerna i världscupen och de största mästerskapen.

Bli en expert inom betting på nischade sporter

Genom att koncentrera dig mer på annorlunda sporter ger du dig själv förutsättningarna att slå spelbolagen. De har inte tid att fokusera på alla sporter och letar du ordentligt finns det bra odds att hämta. Ett tips är att jämföra oddsen då de kan variera en hel del beroende på vilket spelbolag du lirar hos.

Var inte rädd för att hitta en sport som inte har allt rampljus på sig. Det finns flera olika sporter som spelbolagen inte har särskilt bra koll på. Ju smalare sport desto bättre är det men om du har brist på inspiration är Innebandy, Snooker, Australiensisk Fotboll, Dart och Isbandy några alternativ där det går att hitta odds med guldkant. Prova dig fram för att hitta något som du tycker är kul.

Om sportbetting generellt

Sportbetting på nätet är väldigt populärt idag och det finns många spelbolag som erbjuder många olika möjligheter till spel. Förutom det klassiska stryktipset, finns möjlighet att spela på antal mål, resultat i halvtid, samt så kallad live-betting som ger dig möjlighet att satsa på vinnare allt efter hur matchen utvecklar sig. Det är bara några av möjligheterna. Numera går det att spela på det mesta som sker i en match. Åtminstone i de idrotter som fotboll och ishockey, men nya möjligheter dyker upp hela tiden även inom andra idrotter.

I nyckelposition vid all sports betting online är oddsättningen, som är en siffra som beskriver sannolikheten för att en viss händelse skall inträffa. På denna sida kan ni läsa mer om odds online och vad man bör tänka på vid spel på odds online.