Fotboll – Sveriges favoritsport

Fotboll har alltid legat den svenska befolkningen varmt om hjärtat och röstas hela tiden fram som landets favoritidrott. Hur kommer det sig egentligen att just fotboll är så populärt i Sverige?

Alla kan spela fotboll

Unga som gamla, alla generationer älskar att både spela fotboll och att hänga med i matcherna från en läktare eller tv:n. Tusentals svenska barn går regelbundet på fotbollsträning och under de allsvenska matcherna så gapar inga läktare tomma.

Fotboll har alltid spelats runt om i världen. redan flera hundra år före Kristus så spelades det fotboll på den asiatiska kontinenten. Till Sverige så kom sporten redan på 1800-talet. Att fotboll är så populärt är egentligen inte märkligt. Det är ett enkelt spel som alla kan vara med i, oavsett kunskap och den enda som behövs är en boll. Man behöver ingen annan dyr utrustning för att kunna vara med och lira.

Fotboll för människor tillsammans

Fotbollen för människor tillsammans, oavsett om det är på spelplanen, på sportbaren eller på läktaren. Fotboll innebär inte bara att jaga en boll, fotboll omgärdas av en hel kultur. Spelar man inte fotboll själv så är ändå fotboll ändå ett väldigt socialt intresse, man möter människor som delar samma intresse. Man samlas och hejar på sitt favoritlag tillsammans och det ger en underbar stämning och en bra känsla i kroppen.