Free bets, eller gratisbets, vad är det och hur fungerar det?

De flesta har nog hört talas om freespins och insättningsbonusar som onlinekasinon ofta delar ut till sina nya, men även befintliga spelare. Men nu kan du även få bonus då du bettar på olika spel.

Många bettingföretag erbjuder sina nya spelare gratisbets, det innebär i praktiken att du får en summa att spela för, exempelvis kan ett gratisbet vara värt 100 svenska kronor. Ofta måste man lägga in en första insättning för att kunna ta del av dessa gratisbet.

Om du lägger ett odds på att ett lag ska vinna, och det visar sig bli oavgjort kan du dessutom få tillbaka din insats. Det är enkelt att aktivera denna typ av bonus, det första du måste göra är att söka upp ett bettingföretag som erbjuder detta, och sedan göra din första insättning, spela på något lag, och sedan har du en eller flera gratisbet att spela för på dina favoritmatcher, svårare än så är det inte.

Det varierar givetvis hur mycket varje gratisbet är värd, och ibland finns det även omsättningskrav på dessa typer av bonusar, men i regel brukar gratisbet vara omsättningsfria, det vill säga att du vinner allting som överskrider själva bonusen. Så är ditt gratisbet värt 100SEK och du vinner så vinner du alltså allting över just den summan. Det är alltid klokt att kunna lite om sporten du har tänkt betta på, läs på lite om lagen, poängsystemen och dylikt innan du väljer att börja lägga odds, på så vis ökar chanserna att du vinner på ditt spel.