Speltips med grymma odds – Hammarby – AIK Allsvenskan 22/9

Vilket Stockholmsderby vi har framför oss när Hammarby och AIK drabbar samman på balkongmattan på Tele2 Arena. Det kommer att bli en av de hetaste matcherna denna säsongen eftersom förloraren får det tufft med guldet. Visst är AIK fortfarande med oberoende av resultatet i denna match men för Bajen kommer det att vara kört med gulddrömmar vid förlust.

Derbydags – Vilka spelmarknader lägger vi våra bett på?

Betting experternas oddsanalys Hammarby – AIK

Herregud vilken match som väntar när Hammarby tar emot AIK på Tele2 Arena. Detta derby kan vara direkt avgörande för guldstriden om vi tar en titt på tabelläget. AIK ligger en poäng bakom serieledaren DIF medan Hammarby är sex bakom. Därför är det rimligt att anta att Hammarby vid förlust är borta från guldstriden. De tar inte ikapp nio poäng och tre lag på sex omgångar.

AIK plockade in rejält genom att slå DIF i derbyt och i den svåra bortamatchen mot BK Häcken senast hade man marginalerna på sin sida och lyckades få med sig tre poäng. Trots att laget ser trött ut är man svårslagna. Vi tror att Hammarby får det svårt att vinna mot AIK och därför väljer vi att placera ett bet på att matchen slutar oavgjort.

Kommer Maumer Tankovic näta mot AIK?

Muamer Tankovic är en spelare som varit väldigt bra för Hammarby denna säsong. Han leder skytteligan och gjorde återigen mål i förra matchen. Mot AIK tror vi han kommer hitta nätet och spelar därför honom som målskytt hos Unibet till sköna oddset 2,65.

En som däremot inte kommer göra mål är Djurdjic. Han har inte gjort mål på tre raka matcher och vi tror han går miste om att näta igen. Därför spelar vi att Djurdjic inte gör mål till oddset 1,32 hos Unibet.

Vilken slutspurt vi har framför oss i allsvenskan

Fyra lag ligger inom sex poäng och det är hugget som stucket vilka som kommer vinna även om topptrion med DIF, AIK och Malmö ligger i framkant då det bara skiljer tre poäng mellan 1:an och 3:an. Men Hammarby är oerhört svårslagna på hemmaplan och på konstgräs generellt och de kan mycket väl vinna majoriteten av de återstående matcherna och blanda sig in på allvar. Nu tror vi inte på detta eftersom laget inte har en vinnarmentalitet och så fort det börjar gå bra så snackar Djurdjic och gänget om guld och gröna skogar. Lex säsongen 2018 när de tog ut guldet i förskott och tappade en Europaplats i sista omgången.