Hur fungerar Betfairs Spelbörs?

Betfair Exchange är en intressant plats att lägga bet på. Inte minst för att oddsen är mer attraktiva men det är också ett helt annat sätt att betta med många attraktiva möjligheter. Ett annat namn på svenska för detta är Betfair spelbörs. I korthet innebär det att du spelar mot andra spelare istället för mot de odds som Betfair sätter. Betfair tar en liten avgift för att hantera oddset men spelet sker mellan dig och andra, man kan säga de förmedlar ditt bet. Vi går igenom det du behöver veta för att börja använda Betfair Exchange och förstå hur det fungerar.
Betfair exchange

Vad är Betfair Exchange

Betfair Exchange eller Betfair spelbörs är en marknadsplats där spelare kan spela mot varandra och lägga upp sina odds och tänkbara scenarier av matcherna. Dessa presenteras sedan på marknadsplatsen som du som spelare kan ta del av.
Du som spelare kan alltså antingen ta del och spela på odds som redan är satta av andra spelare eller själv lägga upp ett spel med ett tänkbart odds som sedan kommer synas på spelbörsen.
Betfair är endast en mellanhand i detta spel där de förmedlar det bet man lägger samt håller insatserna tills dess att matchen har avgjorts.

Betfair är världens största spelbörs

Söker du attraktiva odds på en intressant och uppdaterad plats är Betfair Exchange platsen du ska titta närmare på. Detta är världens största spelbörs och Betfair har en klart dominerande marknad. Till saken hör också att många andra spelbolag inte har en spelbörs och de som har ligger i skiktet under Betfair Exchange med funktioner och utbud.
Det betyder att du hos Betfair alltid kommer ha ett stort utbud samt attraktiva odds och många möjligheter. Detta är faktorer som spelar stor roll när du spelar på en spelbörs. Du vill inte på något sätt bli begränsad i ditt spelande och vi kan lova att du inte kommer att bli det hos Betfair.

Hur lägger man ett bet hos Betfair Exchange

När du kommer in på Betfair spelbörs kommer du att känna igen dig, men det ser lite annorlunda ut när du ska lägga dina bet och vi ska förklara hur du gör och vad du ska tänka på. Vad gäller matcherna så kommer du vara bekant med upplägget och det är lätt att hitta rätt sport och spel.
De olika valen ser lite annorlunda ut och det är två huvuddelar när du ska välja hur du lägger ett bet. Det handlar om att backa eller boka ett bet.
Om du hittar ett spel som du tycker är intressant och har bra odds kan du välja att backa det. Det är egentligen samma sak som att lägga ett vanligt bet på Betfair’s vanliga sida på en match och ett resultat du tror på.
Det andra alternativet är att boka ett spel och det är precis tvärtemot. Här spelar du mot att en händelse ska inträffa. Om exempelvis en match spelas mellan Lag A och Lag B kan du spela på att Lag A INTE kommer att vinna. Varje resultat för ett spel har två alternativ, alltså kan du boka eller backa Lag A för resultatet av Lag A som vinnare, det vill säga resultat 1. Samma sak gäller för oavgjort eller vinnare.
I början kan detta kanske kännas lite krångligt men vad det handlar om är att du egentligen agerar som ett spelbolag när du bokar ett resultat på en match. Det finns alltid två olika scenarier när du lägger bet, några som kommer vinna och några som kommer att förlora.

Vem kan spela på Betfair Exchange

Vem som helst kan lägga ett bet, alltså backa eller boka på Betfair Spelbörs. Det enda du behöver är ett konto samt pengar i ditt saldo. Att överföra pengar är enkelt hos Betfair då man har de vanligaste betalningsmetoderna i sitt urval. Om du bokar ett spel så måste du ha tillräckligt med kapital även för den exponering du gör. Eftersom du kan riskera att bli förlorare måste du ha kapital att betala ut den förlust du ska ersätta vinnarna med.
Kanske undrar du på vilket sätt spelbörsen är bra för Betfair? Jo, dels får man många nya kunder som letar efter attraktiva odds men sen tjänar man också en liten kommission på vinstbeloppet och den brukar vara omkring 5%. Blir du en aktiv spelare på Betfair’s spelbörs kommer denna avgift att minska.

Fungerar cash out på Betfair Exchange

Ja det fungerar utmärkt. När du har lagt ditt bet kan du direkt se aktuellt cash-out belopp och kan välja att ta ut hela eller delar av beloppet. Här är alltså flexibilteten stor och cash-out är en bra funktion.

Bonuserbjudanden på Betfair Exchange

De erbjudanden som finns för bonusmöjligheter är kopplade till just spelbörsen. När du blir kund kan du välja att ta ettt välkomsterbjudande för att prova spelbörsen. Denna bonus är alltså skiljd från Betfair’s övriga spelmarknad. Se till att undersöka ordentligt vad som erbjuds då dessa bonusar kan vara ett bra alternativ för att prova en spännande bettingmarknad som Betfair Exchange är.

Fördelar och nackdelar med Betfair Exchange

Fördelarna att spela på Betfair spelbörs är tydliga. Eftersom Betfair inte behöver bry sig om risken att lägga upp spel och den tänkbara förlusten på olika scenarier är också oddsen högre på matcher. Du spelar ju mot andra spelare och inte mot Betfair i detta fall. En annan fördel är att du kan spela för större belopp än på den vanliga bettingsajten. Här slipper du risken att bli begränsad av spelbolaget. Såklart kan det också då bli högre vinster. Vi tycker också att det är en rolig bettingform att spela på Betfair Exchange varför detta är en separat fördel i våra ögon.
Nackdelar är att utbudet kan vara begränsat då inte alla matcher kan vara upplagda. Eftersom detta är världens största spelbörs är utbudet bra men har du tänkt betta på lite mer udda matcher eller sporter kan de möjligen inte finnas. Att lägga upp en match själv är inget problem men på en spelbörs måste du då ha någon som spelar mot dig för att detta ska bli verklighet och kunna fungera. Du behöver även kunna täcka upp beloppen när du bokar matcher och ditt saldo på kontot behöver vara större än din betsumma, för att helt enkelt ha råd att betala ut den eventuella förlusten, eller det som också kallas exponeringen.

Regler och villkor

Som vanligt med alla spel online, oavsett om det är odds eller casino så finns det regler och villkor som måste följas. I detta fall med Betfair Exchange är de tydliga och det framgår klart hur det fungerar. Ta för vana att alltid kontrollera reglerna för dels varje match och även generellt innan du börjar lägga bet.
Vi hoppas att du ger Betfair spelbörs en chans och kanske blir det här ditt nya favoritställe på bettingmarknaden med många nya möjligheter.

Spela nu på Betfair Exchange

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller