Svensk fotbollsfes 2020 – Vart spelar Sverige sin första EM-match

Sverige är klart för EM 2020 i fotboll. Helt magiskt, och vi gjorde det för egen maskin, utan att vara beroende av andra lags resultat för att ta oss vidare. En bedrift vi kan stå starka på. Nu kan vi fokusera på nästkommande utmaningar och slipa formen. Här i artikeln tittar vi på en sammanfattning av kvalet, vilka spelare som stod ut lite extra och vad vid tror om Sveriges chanser i EM.

En framgångssaga för Sverige i EM kvalet

Kan man säga något annat? Nej, vi tycker inte det. Sveriges grupp innebar en hel del utmaningar och den främsta var såklart Spanien. Dock var det väl klart från början att man inte kunde rå på dem. Återstod alltså att fokusera på andra platsen och se till att inga misstag begicks mot de andra lagen Norge, Rumänien, Malta och Färöarna.

Nu när gruppen är klar och vi är klara för spel i EM kan vi konstatera att vi inte heller gjort några misstag. Vissa matcher kunde ha genomförts bättre, som exempelvis att spela oavgjort mot Norge två gånger. Inget var klart förrän Sverige tog vinsten mot Rumänien med 2-0. Norge slutade sedan fyra poäng efter Sverige. Som sista match återstod en betydelselös men bra träningsmatch för Sverige mot Färöarna, och som vi också vann med 3-0.

Spelare med huvudroll i EM kvalet

Lagbygget är viktigt. Det är deras samspel och möjligheter som ger vinst i slutändan. Dock är det några som har visat framfötterna lite extra i spelet fram till kvalet. Dessa spelare tycker vi är Victor Nilsson Lindelöf, Emil Forsberg och Kristoffer Olsson. De har alltid gett extra och stått för många av de vinster som tagit oss till platsen i EM.

Som nya debutanter vill vi nämna Mattias Svanberg som fick en magisk debut i matchen mot Färöarna där han gjorde 2-0 och även en assist till 3-0 målet. Dejan Kulusevski blev inbytt i 65:e minuten och fick premiärspela. Dessa två kan vara väldigt intressanta spelpjäser i det kommande spelet och vi är säkra på att vi kommer få se mer av dem framöver.

Sveriges chanser att vinna EM

Sveriges bästa placering i ett EM är 1992 då vi var värdland och var direktkvalificerade – och vem kommer inte ihåg det evenemanget? Vi tog oss till en tredje plats (förlorade i semifinalen mot Tyskland). Märkbart var Danmark som halkade in på ett bananskal i EM genom att Jugoslavien var tvungna att stå över. Danmark vann också EM 1992. Man kan säga dom förvaltade sin gratisplats väldigt bra!

Att Sverige nu skulle ta och vinna EM2020 känns långt bort. Allt är såklart möjligt men det är många stora och starka nationer vi har att möta.

Letar vi bettingtips på Sverige som vinnare i EM får vi gå ner en bit i tabellerna och hittar följande odds:

Med andra ord så är det ingen som räknar med att Sverige ska ta hem det här. Är du av annan åsikt och tror Sverige kommer ta sig hela vägen är oddsen till din fördel då ett mindre bet såklart ger riktigt bra utdelning. Långa bet av denna typ är också roliga då de oftast lever en lång tid under hela turneringen.

Lottning och playoff i EM

Den 22 november skedde lottningen för UEFA Euro 2020 vilket visar vilka som möter vilka i play off spelen för de resterande platserna till EM spelet i fotboll. Det är 16 lag som tävlar om fyra återstående platser. Danmark och Sovjetunionen är redan kvalificerade då dessa är värdar för detta event.

Datum att ha koll på för EM fotboll 2020

  • Semifinaler spelas: 26 mars 2020
  • Play off finaler spelas: 31 mars 2020
  • UEFA Euro 2020 spelas: 12 juni – 12 juli 2020

Sveriges möjligheter i EM

Att Sverige kommer att prestera bra med det nuvarande laget råder det inga tvivel om. Vi kommer absolut att klara en hel del lag, och gå segrande ur dessa möten. Vi kommer även störa spelet för många andra lag med våra effektiva och taktiska spelare på planen. Frågan är hur långt det räcker denna gång. Det är inte ofta vi är i EM som kvalificerat lag, och vi måste ta vara på tillfället. Just då är det också laget gör sitt yttersta och överträffar allas förväntningar. Kanske är det denna gång det händer? Kan Danmark vinna EM kan väl vi!