UFC 244 Masvidal : Diaz

The Ultimate Fighting Championship är i full rulle och vi inväntar UFC 244 som tar plats i New York och Madison Square Garden den 2a November. Efter sin succé i returen i UFC 241 är Nate Diaz tillbaka återigen, när han senast slog Anthony Pettis efter 3 års frånvaro från buren antog han sig titeln ”Baddest motherfucker in the game” och utmanade Masvidal som har övertygat i sina senaste fighter. Kommer han att leva upp till sina ord och kvarstå som den värsta jäveln i gamet eller blir det Masvidal som tar hem det? Det återstår att se i den 500:de livegalan från UFC, vi hittar även britten Darren Till på huvudkortet där han slåss mot Kelvin Gastelum för en delad huvudmatch på galan.

Årets UFC gala UFC 244 bettar man på hos Betfair

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Vad är det för nytt som presenteras i galan?

Snacket inför UFC 244 har vart i full gång sedan Diaz vann mot Anthony Pettis och utmanade Masvidal, det är två fighters som överraskat flera gånger förr och båda är bland dem hårdaste UFC har att erbjuda. Självklart accepterades fighten och därför kommer vi att se Masvidal vs Diaz i en fight om det nyaste UFC-bältet, ”BMF-belt”, som står för ”Baddest Motherfucker”. Det är helt enkelt ett bälte först värstingarnas värstingar, något som utan tvekan kommer att engagera fansen till fullo.

Är Diaz tillbaka på riktigt i UFC?

Med sin långa UFC historia har Nate Diaz flera gånger visat prov på sin hårdhet, han fick kontrakt till organisationen genom att ta hem serien The Ultimate Fighter där han vann finalen som underdog. De matcher som de flesta minns bäst är nog dubbelmatcherna mot Conor McGregor där Diaz i första matchen utan förberedelse ströp ut dåvarande mästaren i en blodig kamp. Senast vann han övertygande mot Pettis efter 3 års frånvaro och levererade samma, om inte bättre, kvalité i oktagonen.

Masvidal en överraskning som har ett rekord i UFC

Masvidal har från sitt håll även han överraskat och övertygat genom hela sin karriär. Det var 2017 han tystade hela UFC-världen när han knockade ut dåvarande ostoppbara Donald ”Cowboy” Cerrone i andra ronden till stora ögon i publiken, inför matchen sade han ”Cerrone’s not as good as people think he is, and I’m about to show ’em” vilket han därefter gjorde. Detsamma gjorde han mot brittren Darren Till på engelsk mark, inför matchen buades han ut av hela publiken men tog emot ropen med ett leende och vifta med armarna efter mer. Han fortsatte matchen med att knocka ut Till i andra ronden även här, senast såg vi hann ta hem den snabbaste knockouten i UFCs historia då han med ett flygande knä knockade ut Ben Askren direkt efter 5 sekunder av första ronden.

Som ni kan läsa är det två av dem hårdaste i organisationen som ställer upp och det är därför Dana har introducerat det nya bältet inför matchen. Vem ska bli den historiske första vinnaren av bältet?

Masvidal vs Diaz

I matchen om det nyinförda ”BMF”-bältet är det svårt att välja vinnare. Två fighters som inte är rädda för något, vi vet att Diaz kan äta slag som om det vore godis. Och v i vet att Masvidal kan överraska på alla tänkbara sätt. Vi kan se att spelbolagen håller Masvidal som favorit, att vinna ger 1.58 gånger pengarna hos Bet365 medans Diaz att vinna ger 2.40 gånger pengarna.

Det är en match som vi tror kommer att utspelas stående, med två stycken som går hårt för BMF-bältet kan det bli en riktig ”slugfest” som man säger. Nate är dock stark på backen och vi skulle int bli förvånade om han till slut går vinnande via submission som mot Connor, han har konditionen och hakan för att tåla mycket stryk och hålla länge.

Betta på UFC 244  hos Bet365 – Vem tar hem BMF bältet?

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

 

Till vs Gastelum

I kampen mellan Darren Till och Kevin Gastelum har vi en favorit i Gastelum, oddsen har han att vinna för 1.61 gånger insatsen medans en vinst för Till ger 2.37 gånger insatsen. Det är två fighters piskade att vinna, Till förlorade senast hemma mot Masvidal och har mycket att bevisa, Gastelum hade chans på bältet men förlorade mot ersättaren när mästaren blev sjuk inför bältesmatchen och måste nu bevisa sin kvalité på nytt.

Thompson vs Luque

I fighten mellan Stephen Thompson och Vincente Luque har spelbolagen satt Thompson som favorit att vinna. Oddsen som erbjuds är 1.76 gånger pengarna medans Luque-vinst ger 2.10 gånger insatsen. Thompson kommer från två förluster och vi väntar oss mycket från ”Wonderboy”. Luque har dock övertygat med 6 raka vinster, 3 av dem bara iår! En svårbedömd match som kan gå åt båda hållen.

Lewis vs Ivanov

I sista matchen på huvudkortet så ser vi att oddsmakarna håller Ivanovn som liten favorit framför Lewis, det är dock en knapp skillnad och vinst för Ivanov ger 1.80 gånger insatsen medans en seger för Lewis betalar 2.00 gånger satsad summa. Publikfavoriten Lewis kommer försöka studsa tillbaks efter 2 förluster mot Cormier och Junior Dos Santos vilka är två riktigt bra fighters. Ivanov kommer från 2 segrar och hoppas på att hålla vinstformen igång.

Som ni ser är det många spännande matcher på gång i UFC 244, vem ska ta hem bältet som ”the baddest motherfucker in the game”? Och ska vi Wonderboy och Till studsa tillbaks? Det kan bli en avgörande gala för många fightare och vi följer den med stor spänning.

UFC 244 spelas hos Betsafe 

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller