Vad finns det att betta på just nu?

När världskrisen  fortsätter att sprida sig över hela världen har sportfanatikerna det tufft. Sommaren 2020 skulle bli en fest med såväl Sommar-OS i Tokyo som EM i fotboll. Båda evenemangen är framflyttade till 2021. Största delen av idrottsvärlden har stängt ner vilket gör att punters kan ha det kämpigt för tillfället. Det finns dock ljusglimtar i denna annars mörka period och vi tänkte försöka sätta lite ljus på tillvaron och ta dig igenom vilka evenemang som det fortfarande går att betta på.

TV-evenemang

Den populära danstävlingen Let’s Dance och det kanske inte lika hyllade programmet Stjärnornas Stjärna har nyss dragit igång. Varje vecka sänds ett avsnitt och du kan betta på vilken nästa deltagare blir att åka ur, head to head mellan olika deltagare samt vem som kommer vinna hela tävlingen.

Detsamma gäller Idol som är lite längre gånget än Let’s Dance och Stjärnornas Stjärna men marknaderna är princip identiska. Slutvinnare och nästa deltagare att bli eliminerad är de stora marknaderna. Även den återuppstådda realityserien Big Brother går att betta på och då är det marknader som H2H av vilka som går längst, slutvinnare eller nästa person att få lämna huset. Hos Betsson kan du betta på vinnaren av Big Brother 2020.

betsson

Politiska val

De som trodde att krisen skulle få mänskligheten att sluta prata politik har fått tänka om. Istället har vissa partier och politiker försökt göra poänger av krisen. 2020 är ett otroligt viktigt politiskt år eftersom det är presidentval i USA. Just nu pågår demokraternas primärval där Joe Biden är favorit framför Bernie Sanders till att bli partiets presidentkandidat. Vinnaren av dessa två herrar blir den som går upp mot Donald Trump. Allting avgörs den 3:e november. Här rekommendera vi dig att kolla in Betsafe för odds på USA valet 2020.

Brexit – många marknader att betta på

Förutom USA är det brittiska valet alltid intressant, framförallt under och efter Brexit. Hos spelbolagen finns det många marknader. Till exempel går det att spela på vem som blir respektive ledare för de olika partierna, om det blir en manligt eller kvinnligt styre Labour-partiet och mycket mer. Även andra politiska val går också att betta på precis som vanligt hos spelsidorna.

E-sport

CS:GO och annan E-sport påverkas inte något särskilt av krisen. Visst de stora evenemangen med publik kan inte bli av men däremot fortsätter ligaspelet precis som vanligt. De olika lagen kan fortfarande spela utan att vara i samma rum och därför kan svenskarna fortsätta följa Ninjas in Pyjamas, Astralis och alla andra topplag i den digitala världen. League of Legends, Dota 2 och FIFA är andra populära esporter som det fortfarande går att betta på. Vi rekommenderar att prova betting på E-sport hos Unibet, där man även kan streama flertalet matcher.

unibet logo

Fotboll

Visst, den absoluta majoriteten av fotbollen är framskjuten. UEFA beslutade att flytta fram EM-slutspelet samt slutspelet i Champions League och Europa League. Premier League och de andra ligorna i Europa och övriga världen har också skjutit fram ligaspelet. Allsvenskan och övrig svensk fotboll ska sättas igång i slutet av maj/början på juni men ingenting är säkert i dessa tider. För den som vill stilla abstinensen finns det fotboll som spelas i världen men det är kanske inte de mest populära ligorna som fortgår men det finns alternativ. Vitryssland, Turkmenistan, Mauritania, Burundi, Myanmar, Nicaragua, Argentina, Colombia, Irak, Montenegro och Sydafrika ser alla ut att fortsätta med liga och cupspel som planerat.

I övrigt har det mesta ställts in

Hockey-VM har ställts in precis som att OS och fotbolls-EM har blivit framflyttat till 2021. Det mesta står still idag med alla amerikanska ligor som NHL, NBA och MLS inställda. Ovan är evenemangen som fortfarande pågår och det råder högst oklart när idrottsvärlden är redo att starta igen.