VM 2018

Fotbolls VM 2018 är snart igång och det finns mycket intressant att betta på i sommar.

Kvalificerade lag

Portugal, Spanien, Marocko, Iran, Frankrike, Australien, Peru, Danmark, Argentina, Island, Kroatien, Nigeria, Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien, Tyskland, Mexiko, Sverige, Sydkorea, Belgien, Panama, Tunisien, England, Polen, Senegal, Colombia och Japan.

Sammanlagt är det 24 landslag som under sommaren kommer slåss om den åtråvärda VM-titeln 2018. Senast för 4 år var vinnarna stornationen Tyskland som slog Italien i finalen efter mål i förlängningen av Mario Götze.

I år kommer Brasilien att gå in som en av favoriterna med 1.20 i odds som gruppsegrare. Tyskland gå in som storfavoriter med 1.37 i odds som gruppsegrare. Övriga favoriter är Belgien och Frankrike. Det kommer att bli spännande om regerande europamästarna Portugal kan vara med och kämpa om titeln.

Svenska landslaget tippas inte gå vidare från gruppen, vilket inte är speciellt konstigt då det finns på pappret starkare lag i Sveriges grupp. Sverige har lyckats ta sig till VM och lyckas man ta sig vidare från gruppen är detta ett stort mirakel för laget. Tyskland och Mexiko i gruppen kommer inte att bli enkla motståndare.

Vilka vinner VM?

Tyskland som varje mästerskap går in som storfavoriter gör det även denna gången. Oddsen på att tyskarna vinner är på vissa sajter låga 5.05 följt av Brasilien som ligger på 6.0 i odds.

Skytteligavinnare

In i detta stora mästerskap kliver också in stora mästare i form av stjärnor och målgörare. Spelare som Cristiano Ronaldo, Lewandowski, Neymar, Harry Kane, Griezman och Messi kommer att gå in i turneringen med favoritskap som vinnare av skytteligan. Dessa spelare kommer med all förmodan att placera sig högt i skytteligan och samtliga har levererat i ligaspelet innan VM. Superstjärnan och brasilianska spelaren Neymar har nyligen skadat sig och det är tveksamt om han kan delta i mästerskapen.